måndag 12 juni 2017

ÄNNU VIKTIGARE INFORMATION

Äntligen har Försäkringskassan insett vad som kan hända när du får et avslag på sjukpenning.

Många har då fortsatt sjukskrivning och läkarintyg från behandlande läkare men har då inte tänkt på att göra  ny sjukanmälan. Du är ju frisk enligt försäkringskassan.

Nu skickar Försäkringskassan en skrivelsemed information.

Vi behöver en ny ansökan om du vill ha sjukpenning efter dag månad år
Försäkringskassan har beslutat att du får sjukpenning till och med den xx månad år. Om du fortfarande är sjuk efter detta datum och vill ha sjukpenning behöver vi en ny ansökan från dig. Det räcker inte enbart med ett nytt läkarintyg.
Du kan göra det enklare för dig att ansöka genom att kryssa i Ja i rutan på sid 2 och skicka tillbaka brevet till oss.
Om du gör det kommer alla läkarintyg som du skickar in under din sjukperiod att gälla som ansökan om sjukpenning för den tid som läkaren skriver i intyget. Det innebär att du inte behöver fylla i ansökningsblankett en gång till.

Om du gör detta slipper du allt krångel med att du inte gjort anmälan och försöka få det godkänt retroaktivt.

Så, om du har en pågående sjukperiod ska du se till at få ett sådan brev.

Göran S

1 kommentar:

  1. Hej Jag har fått avslag på min sjukpenning på 50% ,jobbar 50% . Min onkolog hade sjukskrivit mig från april till augusti pga att jag är trött , problem med min lymfarm och en massa komplikationer pga min bröstcancer. Har genomgått en massa operationer hos plastiken. Senaste op var i maj -17 och är fortfarande sjukskriven till 30/6. Nu har jag ingen handläggare och kommer att få en ny när jag blir fortsatt sjukskriven. Ska jag skicka in ny ansökan om sjukpenning eller väntar jag tills den nya handläggaren hör av sig? Tydligen visste inte min gamla handläggares chef hur det funka. När det gäller avslaget ska jag överklaga. Mvh Annika

    SvaraRadera