söndag 18 juli 2010

Hemsysslor = arbetsförmåga

FK;s motivering till avslag av ansökan om sjukersättning;
"I bilaga till ansökan om sjukersättning har du angivit att du idag delvis utför vissa sysslor genom vård av barn och hushållssysslor i hemmiljö, vilket visar på att du har en arbetsförmåga".

Innebär det att samtliga kvinnor/män med sjukersättning som är hemma, då de ej kan arbeta, men sköter barn och hem har en arbetsförmsåga?

Skrämmande motivering i ett beslut frånFK
Göran S

2 kommentarer:

 1. Ytterligare en motivering som dumförklarar svensken. Snart har vi motiveringen har familj och barn, därför EJ berättigad till sjukersättning. Läskigt och skrämmande, är det såhär borgarregeringen vill ha. Vårt samhälle backar fler decennier och den med pengar har makt !

  SvaraRadera
 2. Ja, det stämmer!
  Jag är hemma och vaken när min man och son går upp kl 05:45. De åker 06:30. Sedan kommer de hem 16:30 och jag leker med sonen eller ser på när han leker ute med kompisar, medan maken lagar mat. Vi äter tillsammans och tittar sedan på TV en stund. Efter det tar maken hand om sonens kvällsbad innan sonen läggs kl 18:30.
  DEN tiden kan jag omsätta i arbete tycker FK!
  Nåja, ska nog tilläggas att jag går på sjukgymnastik 1-2 ggr / vecka vilket ska räknas till min dagliga insats i hem och hushåll med barn.
  Hur hade jag bedömts om jag varit man?
  Heja FK!?

  SvaraRadera